Festivals in Europa

Festivals in Europa

Door Europa vind je grote en bekende festivals, met de grootste DJ’s van de wereld. Eigenlijk bijna in elk land in Europa vind je festivals. Hieronder ziet u een lijst met 10 grote festivals in Europa.

SZIGET FESTIVAL (BOEDAPEST, HONGARIJE)

De mensen die bekend zijn op het terrein van festivals hebben ongetwijfeld wel eens gehoord van het Sziget Festival. Dit festival is de laatste jaren ongekend populair. De mooie locatie speelt daar natuurlijk ook in mee. Het Sziget Festival vindt namelijk plaats op een eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Je kunt er een week lang feesten. En om overdag uit te rusten kan je lekker de stad gaan verkennen of met een bootje het water op en genieten van het mooie weer. De line-up is altijd weer indrukwekkend met verschillende bekende DJ’s van over de hele wereld.

ROSKILDE FESTIVAL (ROSKILDE, DENEMARKEN)

Het Roskilde Festival is een van de grotere rockfestivals van Europa. Het is een vier dagen durend festival, ten zuidwesten van de Deense hoofdstad Kopenhagen. De opbrengst van het festival is bestemd voor een goed doel. De line-up bestaat altijd weer uit de grootste en bekendste DJ’s van de wereld.

GLASTONBURY FESTIVAL (PILTON, VERENIGD KONINKRIJK)

Het Glastonbury Festival is het grootste open luchtfestival van de wereld, vandaar dat het ook zo razend bekend is. Je kan er ook van vele andere voorstellingen genieten door het jaar heen. Jaarlijks vinden er ongeveer 400 optredens plaats. Om een ticket te halen moet je snel zijn, want ze zijn binnen no-time uitverkocht.

ISLE OF WIGHT FESTIVAL (ISLE OF WIGHT, VERENIGD KONINKRIJK)

Het Isle of Wight Festival vindt jaarlijks plaats op het eiland the Isle of Wight. Het begon als een festival die een dag duurde, maar nu is het al gegroeid naar een groot drie dagen durend festival. Je kunt er verschillende grootheden aan het werk zien op de podia’s.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE BENICÀSSIM (BENICÀSSIM, SPANJE)

Het Festival Internacional de Benicàssim  is een festival voor mensen die van muziek houden. Het vindt jaarlijks plaats in Benicàssim,  in de Spaanse provincie Valencia. Op het menu staan pop-, rock- en electronica-artiesten. Benicàssim ligt vlakbij de kust, dus de mensen die op het festival zijn kunnen lekker uitrusten op het strand. Het feest begint pas ’s avonds en gaat door tot in de vroege uren.

MELT! FESTIVAL (GRÄFENHAINICHEN, DUITSLAND)

Het Melt! Festival vindt plaats in een oude bruinkoolmijn die nu word gebruikt als openluchtmuseum. De attributen uit het museum zoals graafmachines worden dan superieur verlicht en gebruikt als adembenemend decor. De line-up bestaat uit rock en elektronica muziek.

MAIN SQUARE FESTIVAL (ARRAS, FRANKRIJK)

Het Main Square festival vind plaats in de Franse stad Arras. Sinds 2010 vind het plaats op het Citadelle Vauban, door het steeds groter wordende publiek was het niet meer mogelijk om het op het centrale plein te organiseren. De line-up bestaat uit veel grote DJ’s.

ICELAND AIRWAVES (REYKJAVIK, IJSLAND)

Het Iceland Airwaves festival vindt plaats in oktober-november en richt zich meer op de nieuwe muziekstijlen. Als je benieuwd bent naar de nieuwe muzieksoorten, dan moet je hier zijn. De podia bevinden zich op verschillende locaties in Reykjavik, ze zijn te vinden in bars, musea’s en in winkels.

PRIMAVERA SOUND (BARCELONA, SPANJE)

Primavera is een lentefestival in Spanje. Het vindt plaats in mei. Alle groepen op de affiche treden op in het centrum van Barcelona. Het festival legt de focus op indierock en alternatieve elektronica en staat bekend als een van de beste festivals om nieuwe muziek te leren kennen.

INMUSIC FESTIVAL (ZAGREB, KROATIË)

Het INmusic Festival vindt jaarlijks plaats in de Kroatische hoofdstad Zagreb en is het grootse festival van Kroatië. De eerste versie van het festival was in 2006 waardoor het dus een redelijk jong festival is. Op het podium staan voornamelijk veel grote indie rock, heavy metal en elektronica-artiesten.