Festivals in Nederland

Festivals in Nederland

Op het gebied van festivals hebben wij het in Nederland goed voor elkaar. In Nederland hebben we veel talentvolle DJ’s die in de top van de wereld staan, daardoor hebben we op de festivals in Nederland meestal de beste van de beste DJ’s op het programma staan. Ook hebben we in Nederland genoeg interessante locaties voor een festival.

In Nederland weten de DJ’s zich altijd al wel hoog te scoren in de wereld ranglijst. Er zitten altijd wel een aantal Nederlandse DJ’s in de top van de wereld. Een aantal van de Nederlandse bekende DJ’s zijn Armin van Buuren, DJ Tiesto en Hardwell, dankzij deze DJ’s is Nederland omhoog geklommen in de internationale ranglijst. In de zomertijden zijn er bijna elk weekend wel festivals te vinden waar van dat soort grootheden het feest compleet maken. Naast een hele hoop dag-festivals zullen er dit jaar ook weer een aantal weekend-festivals georganiseerd worden.

Weekendfestivals

Door naar weekend festivals te gaan krijg je net dat extra beetje festival gevoel. De dag festivals zijn natuurlijk ook geweldig maar een weekend festival geeft net die extra kick die het afmaakt. Die extra kick krijg je omdat je een weekend lang met je vrienden kan genieten van het ding dat je het liefst doet, muziek en feesten. Het is ook een voordeel dat je voor een weekend festival het niet uit maakt waar het in Nederland is omdat je toch een weekend weg bent, en voor een dag festival is het soms net teveel moeite om naar de andere kant van nederland te reizen voor één avondje feesten.

De beste Festivals in Nederland

Ook deze zomer zullen er weer geweldige festivals georganiseerd worden en zullen er vele grasvelden, weilanden en stranden worden omgetoverd tot geweldige festival terreinen. Bij de beoordeling van de festivals in Nederland zou er gelet worden op line-up, prijs, locatie en overnachtingsmogelijkheden. Hieronder heb ik 3 grote Nederlandse festivals neergezet.

Dance Valley

Dance Valley is het grootste dancefestival van Festivals in NederlandNederland. Het was ook het eerste dancefestival van Nederland en Carl Cox gebruikte als goede promotie. Vanaf begin af aan is Dance Valley jaarlijks georganiseerd en het vind plaats in Verlzen Vally in Spaarnwoude. Er komen gemiddeld zo’n 40.000 mensen naar Dance Valley.

Flying Dutch Festival

De Flying Dutch is een nieuwkomer in de festivalwereld. De eerste editie in 2015 was een groot succes. Ze hebben publiek getrokken door de 10 grootste DJ’s van de wereld bij elkaar op 1 festival te brengen. Zo stonden o.a. Harwell, Armin van Buuren, Nicky Romero, Afrojack en Showtek op Flying Dutch. Het festival word gehouden op drie verschillende locaties, dat is heel uniek want de meeste festivals worden op 1 locatie gehouden. Het word gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De allereerste editie trok zo´n 100.000 bezoekers.

Pinkpop

Pinkpop is een festival wat zich meer op andere muziekstijlen richt. Pinkpop is het oudste festival in Nederland, het is dit jaar voor de 46ste keer georganiseerd. Het staat door die bijzondere prestatie dan ook in het Guinness Book of Records. Pinkpop heeft al vele locaties gehad maar sinds 1998 word het in Landgraaf georganiseert. Door de jaren heen heeft Pinkpop zich kunnen perfectioneren dankzij de jarenlange ervaring en dat valt te merken als je er aanwezig bent.